Bio

Simon Alice René – Foto door Phogmography

Winston is de band rond guerrilladichter Simon Alice René, het muzikaal verlengstuk van zijn dichterschap. Met zijn eclecto-pop vertelt hij verhalen in ruige rock, dansbare electrobeats of zeemzoete popsongs, maar steeds met het hoekig kantje van een guerrillapoëet. 

Als muzikant is Simon niet aan zijn proefstuk toe. Gepseudoniemd bekleedde hij in het verleden al podia van onder meer Humo’s Rock Rally en Limbomania, maar ook als dichter liet hij sporen na. Letterlijk, want met zijn #guerrillapoëzie en jeneverpoëzie kraste hij de voorbije jaren zijn woorden in het Hasselts beton.
En vandaag komen de dichter en de muzikant nog een derde Simon tegen: de graficus. Met Winston als platform schrijft hij niet enkel de teksten en de muziek, hij verzorgt ook het hele artwork via o.a. zeefdruktechnieken. 

Daardoor is Winston veel meer dan alleen maar muziek. Het is een gesamtwerk waar woord, beeld en klank samen een verhaal brengen. Eentje waar Simon de rode draad beroert met zijn gitaar, zijn synths, bas of piano, maar ook eentje met een guerrillapoëtische kijk op de dag van vandaag – soms grillig, soms grollend. En zo wordt Winston een tijdsdocument, een momentopname van een kijk op de wereld, van een inkijk in zijn eigen leven.
Dat hij zijn muzikale helden uit zijn jeugd aan het woord laat, is dan ook geen toeval – haal jij eruit wie hij in zijn jeugd heeft grijsgedraaid?